Dues nenes de l'esplai fent girar el monòlit
- A.P.
- A.P.
05/12/2017 Actualitat
Colònies i Esplai Xiribec estrena un monòlit
El monument commemora els 50 anys de l'entitat i s'ha col·locat a la plaça Francesc Macià
Anna Parera
Colònies i Esplai Xiribec va inaugurar dissabte passat, 2 de desembre, un monòlit a la plaça Francesc Macià. L'acte i va comptar amb la participació d'una setantena de persones i es va fer coincidir amb la celebració de la Diada del Voluntariat, que es commemora cada 5 de desembre.

"El monòlit ve a ser el darrer acte del cinquantenari" i una manera de "deixar constància d'aquest recorregut com a entitat en el poble", va explicar Gener Martí, responsable educatiu de Colònies i Esplai Xiribec. La figura, amb forma de cub, té repartides les 7 conviccions educatives que caracteritzen, des de fa temps, el funcionament de l'entitat. "Cada una de les cares d'aquest cub parla d'un d'aquests valors: el de persona, grup, poble, país, evangeli i pau", va concretar Martí. Tots aquests valors els fa possible el voluntariat, la darrera de les conviccions, i és per aquest motiu que hi ha unes mans que envolten el cub. "És una manera d'expressar també que el treball col·lectiu és el que fa possible aquesta tasca educativa", va assegurar Martí.

El monument és de ferro i permet que el cub giri per poder observar totes les cares que el formen. S'ha col·locat damunt una base de formigó i s'ha ubicat a la plaça Francesc Macià perquè "és un punt de referència per part de Colònies i Esplai que des de fa 45 anys té la seu a l'edifici del Patronat de les Escoles Tolrà", va detallar el responsable de l'entitat. De fet, segons Martí, és "significatiu per a l'entitat el fet de poder haver instal·lat aquest monòlit, perquè és un referent i una presència".

L'acte d'inauguració del monument va comptar amb una benedicció per part del rector de Castellar, Txema Cot i amb l'assistència de la regidora d'Infància i Adolescència, Àngela Pappalardo, i el primer tinent d'alcalde, Joan Creus. Per altra banda, l'estrena es va fer coincidir amb la Diada del Voluntariat, moment en què s'agraeix la dedicació als monitors i monitores i se'ls fa un obsequi. A més a més, enguany els infants i joves de l'esplai van participar com a voluntaris al Gran Recapte del Banc dels Aliments, coordinat a Castellar per Càritas.
Comparteix
M'agrada
Comentaris