Castellarencs a la Manifestació 11N
Castellarencs a la Manifestació 11N - M. A.
Castellarencs a l'arribada a la manifestació de Barcelona, de l'11 de novembre. - M. A.
11/11/2017 Actualitat
Centenars de castellarencs participen en la massiva manifestació "per la llibertat dels presos polítics"
400 persones s'han desplaçat a Barcelona en vuit autocars contractats per l'ANC
M. A.
Aquest dissabte, 11 de novembre, 400 castellarencs han arribat a Barcelona en autocar per assistir a la manifestació convocada per ANC i Òmnium Cultural per a reclamar l'alliberament dels set consellers empresonats a dia d'avui, de Jungueras, i dels presidents de les entitats sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Segons hem pogut saber a l'Actual, hi ha hagut castellarencs que també s'han desplaçat a la manifestació en tren i en cotxes particulars.

La comitiva local ha sortit a les 15.15 h des de la plaça de Catalunya de Castellar del Vallès, repartida en vuit autocars, i ha arribat cap a les 16 hores al carrer d'Aragó de Barcelona, des d'on ha continuat a peu fins al carrer de Marina, on s'han incorporat a la manifestació, que s'ha vist encapçalada pels familiars dels empresonats al punt del carrer de Marina amb carrer Pujades.

Pel volum total de persones manifestants, 750.000 segons la guàrdia urbana, la circulació en direcció a l'avinguda d'Icària - lloc on era prevista l'arribada i parlaments - s'ha fet impossible. De manera que el grup castellarenc, i també de la majoria de persones manifestants de diverses poblacions catalanes que avui s'han desplaçat fina a la capital, ha romàs gairebé tota l'estona al mateix lloc, fins al retorn, a l'hora fixada pel reagrupament als autocars, a les 19.30 hores.

La convocatòria ha destacat pel caràcter pacífic i tranquil. S'han vist pancartes amb lemes com "lliberta presos polítics. Som república", "Exigim respecte i dignitat", "No al 155", entre d'altres, i també diverses estal·lades i nombrosos llaços grocs, en favor de l'alliberament dels presos consellers i dirigents de les entitats sobiranistes.

Segons la coordinadora de l'ANC, Trini Pérez, "tot ha anat molt bé, ha estat una manifestació multitudinària, i tothom de Castellar que estava previst que tornés en autocar ha vingut a l'hora, i tot i que la Meridiana estava molt congestionada, s'ha arribat cap a les 21 h i escaig a Castellar".
Comparteix
M'agrada
Comentaris