07   ignasi_617x412
Ignasi Giménez en la presentació de l’estudi a Terrassa - CEDIDA
08/11/2018 Actualitat
Castellar, a la part baixa dels indicadors de pobresa infantil de la comarca

La vila té en verd 6 dels 10 indicadors de pobresa infantil, segons un estudi fet al Vallès Occidental

Redacció

El Consell Comarcal ha fet públic aquest dijous passat al matí un informe basat en dades de l’any 2017 sobre pobresa i desigualtats al Vallès Occidental. Segons aquest estudi, Castellar del Vallès té en verd 6 dels 10 semàfors/indicadors que permeten conèixer la situació de la pobresa infantil als municipis. Aquestes dades situen la vila en la franja baixa dels municipis vallesans amb risc de pobresa infantil, juntament amb municipis com Vacarisses, Viladecavalls, Sentmenat, Palau, Polinyà, Barberà i Cerdanyola.  Matadepera, Sant Quirze i Sant Cugat són els municipis vallesans més ben posicionats, molt per sota de la mitjana comarcal.  A l’altre extrem se situen municipis com Badia, Sant Llorenç, però també Sabadell, Terrassa o Rubí, amb nivells alts de pobresa.


La comarca se situa en un nivell relatiu de pobresa infantil de 46 punts l’any 2017, dos punts per sota de Catalunya.  En general, l’indicador relatiu de pobresa de l’any 2017 millora lleugerament respecte l’any 2016 a la comarca i en dinou dels vint-i-tres municipis, especialment a Montcada i Reixac, Vacarisses, Sabadell, Rubí i Terrassa. Com a síntesi principal, l’estudi destaca l’important augment d’infants que reben una beca-menjador, i posa de manifest la pobresa de les famílies amb fills a càrrec. La comarca se situa en una 14,4% i s’apropa a les xifres de conjunt de Catalunya.

 

 

FONT: Consell Comarcal. ||UNITAT DE DISSENY

 

INDICADORS CASTELLARENCS
L’estudi ofereix el resultat de 10 indicadors concrets per mesurar el nivell de pobresa infantil, sis dels quals té en verd Castellar. En la franja verda, se situen els indicadors següents: percentatge de població amb rendes inferiors al 60% de la mediana catalana (28,5%); el percentatge de població amb rendes de treball entre 6.010 i 12.000 euros (8,8%); el percentatge d’homes no afiliats a la seguretat social sobre la població entre 15 i 64 anys (29,9%); el percentatge d’homes aturats de llarga durada sobre la població activa (2,7%); el percentatge d’infants de primària que reben beca menjador (9,3%) i el percentatge de joves de 17 anys no escolaritzats (12,5%).

 

Els resultats no són tan bons en els següents indicadors:  la bretxa de les rendes inferiors al 60% de la mediana catalana (37,6%); el percentatge població amb rendes de treball fins a 6.010 euros (13,3%); el percentatge de dones no afiliades a la seguretat social sobre la població d’entre 15 i 64 anys (38%) i  el percentatge de dones aturades de llarga durada sobre la població activa (6,7%).

 

Durant la presentació de l’estudi, que va tenir lloc a Terrassa dijous, el president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, va destacar que “s’incrementa la franja de població que cobra menys de 6.010 euros anuals i els estudis ens alerten sobre la pobresa infantil: la pobresa de les famílies és una pobresa associada a fills a càrrec”.  


Ignasi Giménez també va alertar que “des dels ajuntaments hem destinat recursos d’urgència social a situacions que no són conjunturals sinó estructurals”. En aquest sentit, i en referència a Castellar, Giménez apunta que la prioritat és promoure polítiques  d’ajuda a la contractació indefinida com la que es posarà en marxa a l’Ajuntament de la vila el 2019.    

Comparteix
M'agrada
Comentaris