Miquel Desclot i Joan Sellent
Miquel Desclot i Joan Sellent - Q. Pascual
Miquel Desclot i Joan Sellent amb els dos llibres que han publicat - Q. Pascual
21/04/2017 Actualitat
Cap de setmana per Sant Jordi
L'homenatge dissabte als traductors castellarencs Desclot i Joan Sellent protagonitza els actes de celebració de Sant Jordi
Jordi Rius
Enguany, la festivitat de Sant Jordi es tradueix en tres dies plens d'activitat. La Biblioteca Municipal Antoni Tort serà a partir d'aquesta tarda l'escenari d'una revetlla de Sant Jordi durant la qual es donaran a conèixer els guanyadors del IV Premi de Literatura Breu de L'Actual. Enguany s'ha triplicat el nombre d'obres presentades respecte l'edició anterior, amb un total de 142: 96 a la categoria de microrelat juvenil, 35 a la d'adults i 11 poemes. L'acte comptarà també amb la participació de la secció de joves de la Coral Musicorum SOM· night, que oferiran l'espectacle Tu tens el present.

El matí de dissabte 22 se celebrarà la vigília de Sant Jordi al pati de les 3 Moreres d'11 a 13 h en un programa d'actes conjunt de la Biblioteca Municipal Antoni Tort, la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres, les Escoles Bressol Municipals, el Cor Sant Esteve i l'Escola Municipal d'Adults. Així, entre d'altres propostes, hi haurà una paradeta d'intercanvi de llibres infantils, un de maquillatge, del macrocircuit d'scalextric a càrrec d'Ardslot, de la narració del conte Sant Jordi i les tres moreres a càrrec de Toni Massagué, o d'un photocall de disfresses. També es podrà gaudir del concert del Cor Sant Esteve Contes cantats, amb cançons provinents de diversos països.

El mateix dissabte, a partir de les 17 hores, l'Esbart Teatral de Castellar ha organitzat la III Trobada de Bèsties, una proposta que començarà amb la plantada i exposició, que es podrà visitar de 17 a 21 hores a la plaça Major amb una llegida de contes per als més petits. A les 21.30 hores, hi haurà el correfoc de Bèsties, que engegarà a la font de la plaça Major.

SHAKESPEARE I ELS TRADUCTORS
La novetat d'aquest any és l'homenatge als traductors de Shakespeare, Joan Sellent i Miquel Desclot, que es farà a partir de les 19.30 hores a l'Auditori. L'acte consistirà en una conversa amb els dos traductors conduïda per Anton Carbonell.
També hi haurà la lectura de fragments teatrals de les obres de Shakespeare traduïdes per Miquel Desclot i Joan Sellent, a càrrec de les actrius Sílvia Bel i Imma Colomer i l'actor Jordi Boixaderas, i d'actors i actrius de l'Esbart Teatral (Jaume Clapés, Sara Schkot, Eloi Creus i Joan Romeu) i del Teatre del Sol de Sabadell (Marta Tricuera). L'aforament es limitarà a unes 80 persones, ja que tant l'activitat com el públic se situaran al damunt de l'escenari.

LA FIRA A LA PLAÇA D'EL MIRADOR
La plaça d'El Mirador serà el proper dissabte, 23 d'abril, l'escenari principal de les activitats que tindran lloc a Castellar del Vallès amb motiu de la Diada de Sant Jordi amb la tradicional fira, organitzada per Comerç Castellar amb la col·laboració de l'Ajuntament. Entre les 10 i les 20 hores aplegarà una vintena de parades de comerços, autònoms i entitats i associacions locals, on es podran trobar llibres, roses i productes artesanals relacionats amb la diada.
La fira es completarà amb altres activitats. Al matí la parada de la Llibreria Vallès comptarà amb Rosa Virgili, que signarà exemplars dels seu llibre Mont-roig a Castellar per amor, i amb Josefina Llauradó, que signarà llibres de la saga de Bernat Detectiu, i Gisela Pou. Aquest mateix comerç també ha organitzat, a les 12.30 hores, la presentació del número 0 del fanzín cultural de Castellar Les Sitges. A l'acte hi intervindran Sílvia Melgarejo i Òscar Rocabert, membres de la redacció, i Joan Solé, que farà de rapsode llegint uns poemes de Joan Verdú.
A la tarda, la llibreria Espai Lector Nobel oferirà un taller de màscares de drac fetes amb goma eva, adreçat a tots els infants. Les entitats i associacions també oferiran activitats, com ara una demostració del taller de swing que porten a terme els usuaris de Suport Castellar, un taller de manualitats a càrrec de Fil per randa i altres propostes per part de les escoles. La jornada acabarà a les 17.30 hores amb l'actuació de la colla de Joves del Ball de Gitanes amb una ballada a la plaça del Mercat i una ballada de sardanes, al mateix espai, amb la Cobla Vila d'Olesa, a les 18.30 hores.
Comparteix
M'agrada
Comentaris