L'ambient a la calçota durant la diada de Sant Josep
- A.P.
20/03/2017 Actualitat
Cal Gorina inicia una campanya de captació de socis
El projecte autogestionat va donar el tret de sortida amb una calçotada per Sant Josep
Anna Parera
Cal Gorina va començar diumenge passat una nova campanya per renovar i captar més socis per a l'entitat. Va aprofitar la diada de Sant Josep, per organitzar novament la calçotada popular i familiar a la plaça de la Fàbrica nova. Així va fer 1.700 calçots per a 170 persones que van poder gaudir de l'ambient d'aquesta festivitat local.

Durant els dos primers anys de funcionament de Cal Gorina es va treballar per aconseguir socis i així el col·lectiu va arribar als 200. Un cop passat aquest temps però, "la causa es refreda una mica i portem uns anys en què la cosa no creix de socis i nosaltres tampoc fem gaire una renovació", va afirmar Marc Serrà, un dels membres de Cal Gorina. Per aquesta raó "amb el 5è aniversari ens marquem l'objectiu de fer-ho una mica més professional i revitalitzar tot aquest teixit que teníem i ampliar la base social", va detallar Serrà. Així, el projecte estableix un nou model de socis, en què es passa de la quota familiar que hi havia fins al moment a una quota individual mitjançant quatre figures. El simpatitzant que aportarà cinc euros a l'any i que és "aquella persona que es propera, que li agrada el projecte, s'hi sent vinculada, però no pot participar activament i ve de forma esporàdica", va descriure Serrà. El soci que contribuirà amb dos euros al mes i gaudirà de descomptes en les activitats. El supersoci que pagarà cinc euros al mes o bé una quantitat superior que ell vulgui donar i tindrà una distinció al carnet, descomptes i alguns detalls. I, finalment, hi haurà la quota de joves i jubilats que aportaran 1 euro al mes i tindran els mateixos drets i avantatges que els socis.

La primera fase de la campanya tindrà com a objectiu renovar els 200 socis que l'entitat ja tenia i, per altra banda, "arribar a 500 o més d'aquí a final d'any", va concretar Serrà. Una xifra que han marcat des del col·lectiu "per ser ambiciosos, per créixer i motivar-nos". Més endavant, iniciaran una segona fase en què treballaran la manera de "fer-los implicar en tot el projecte", va explicar Marc Serrà.
Comparteix
M'agrada
Comentaris