Oriol Escofet, Enginyer aeronàutic i MSc en Air Transport Management
Oriol Escofet, Enginyer aeronàutic i MSc en Air Transport Management - Pol Fernàndez
17/03/2017 Actualitat
"Abu Dhabi, Qatar i Dubai són ara el nucli de l'aviació comercial"
Tot i que assegura que no hi ha res com casa, l'Oriol està esprement l'experiència de viure i treballar a l'estranger i de moment, no té previst tornar. Exjugador de la UE Castellar, diu que troba a faltar tenir la muntanya a prop
Cristina Domene
· Vas estudiar Enginyeria Aeronàutica a l'Escola Tècnica Superior de Terrassa. Perquè et vas decidir per aquests estudis?
A l'acabar l'ESO, tenia bastant clar que volia fer una enginyeria, m'agradaven les matemàtiques i la física, així que vaig decidir cursar el batxillerat tecnològic. A mesura que vaig veure que tenia bona nota, em vaig anar decantant cap a l'enginyeria aeronàutica ja que tot allò relacionat amb els avions i els aeroports em despertava curiositat.

· Gràcies al Programa de préstecs UPC Alumni vas poder marxar al Regne Unit, a la Universitat de Cranfield, per cursar el Master of Science (MSc). Què va suposar per a tu aquesta oportunitat?
Anar a Cranfield a cursar el MSc en Air Transport Management va ser una molt bona oportunitat per a mi. És una universitat amb molt renom en el sector aeronàutic i amb forts vincles amb el món laboral i les diferents empreses del sector. Em va permetre obtenir la doble titulació (Enginyeria MSc) en el cinquè any d'enginyeria gràcies a l'acord entre la Universitat Politècnica de Catalunya i Cranfield University.

· Què et va aportar fer a l'estranger una part dels estudis?
Crec que qualsevol estada a l'estranger és una experiència molt enriquidora i la recomano a tothom. Els estudis a Cranfield em van permetre conèixer i treballar amb gent d'arreu del món. A nivell acadèmic vaig experimentar una altra forma de treballar molt més enfocada a casos pràctics.

· Després d'acabar el màster, fas el salt a Abu Dhabi a treballar amb la companyia EtihadAirways.
El màster a Cranfield em va obrir les portes a treballar per EtihadAirways. L'estreta relació entre la universitat i la industria aeronàutica fa que cada any moltes empreses assisteixin a la presentació del Group Project i seleccionin diferents candidats per posteriors entrevistes. Aquest projecte en grup és una part important del màster que dura tres setmanes i consisteix a crear una aerolínia des de zero. Culmina amb la presentació on participen les diferents empreses del sector. A la vegada, la universitat s'encarrega de treballar en els currículums dels diferents estudiants i els distribueix als participants de la presentació de forma que les empreses interessades en contractar tenen els detalls dels diferents components del grup. Vaig tenir la sort de ser seleccionat i tenir ofertes de feina per les dues aerolínies del Emirats Àrabs, Emirates i EtihadAirways però al final em vaig decantar per l'última.
· Des del gener de 2015 estàs treballant en aquesta companyia.
La meva feina consisteix en tot allò relacionat amb l'optimització i planificació de rutes. L'objectiu final és assegurar-se que tenim l'avió, l'horari i les freqüències òptimes en cada una de les nostres destinacions. Pel que fa a la planificació, també avaluo noves rutes, tenint en compte la flota d'avions, la demanda, els costos i la competència en el mercat.

· Com és treballar a Abu Dhabi?
De moment estic molt content. Treballo força hores però està sent una molt bona experiència. Ara mateix, Abu Dhabi, Qatar i Dubai s'han convertit en el nucli de l'aviació comercial amb les seves aerolínies corresponents Etihad, Qatar Airways i Emirates, així que poder estar treballant en la regió és una molt bona oportunitat. La manera de treballar és força semblant a la d'aquí, ja que hi ha un gran percentatge de gent d'altres països treballant allà. En el cas dels Emirats Àrabs, gairebé el 90% de la població són expatriats.

· I viure allà, deu ser un canvi molt gran... com ho portes?
Jo no he tingut cap problema d'adaptació. Gran part de la població és occidental i la gent d'allà és molt acollidora. Contrari al que la gent pot pensar, pots fer una vida normal siguis noi o siguis noia sempre que actuïs de forma respectuosa amb els seus costums. El que se'm fa més difícil és la calor de l'estiu, quan s'arriba als 50 graus.

·La teva idea és continuar a Abu Dhabi uns mesos més o tens altres projectes?
El meu pla és seguir una temporada més a Abu Dhabi. Tot i això, després de la meva etapa als Emirats m'agradaria tenir una altra experiència internacional en algun altre país, tot i que encara no el tinc decidit.


11 respostes
Un tret principal del teu caràcter?
Organitzat
Un defecte que no pots dominar?
Impacient
Una persona que admires?
El meu avi
La teva paraula preferida?
Esforç
Quin plat t'agrada més?
Pa amb tomàquet i embotit
Un grup de música?
Cap en concret, Spotify
Una pel·lícula?
'The Italian job', de F. Gary Gray
Un llibre?
'El trono de madera', de F. Lorente
Un indret?
Langkawi, Malaysia
Un viatge pendent?
Bali, Indonesia
Un lloc on treballar?
Qualsevol a on em senti a gust

Comparteix
M'agrada
Comentaris